+389 76 228-010

За Нас – Историја

Како настана Тимас?

Наша историја

1993

Тимас е основен како мал семеен маркет, во согласност со зголемувањето на обемот на продажба и бројот на купувачи маркетот се прошири и модернизира со нова опрема.

1994

Тимас го отвара маркетот број 2. Целта на Тимас е отсекогаш да се зголеми потрошувачката према директен контакт со купувачите. Заедничката соработка со купувачите и дистрибутерите придонесе да започнеме да ги остваруваме нашите цели и да го прошириме бизнисот и со трговија на големо.

2004

Го правиме најголемиот чекор кој водеше кон поголем развој на фирмата беше стартот на увоз на алуминиумсака фолија и производство на истата. Потоа следуваше увоз и производство на хартија за печење и стреч фолија.

2008

Проширување на палетата на производи за домаќинство и кетеринг услуги.

2009

Купување на нови машини и модернизирање на производството на алуминиумска фолија.

2011

Започнуваме со производство на хартиени тацни.

2012

Започнуваме со производство на салветки.

2014

Се префрлуваме во сопствена фабрика.

Our processes

#01. Planing

Nam ut aliquam felis. Integer ullamcorper pellentesque libero eget tincidunt. Vivamus vel viverra turpis. Vestibulum at convallis elit, ut rutrum urna. Maecenas elementum.

#02. Design

Integer sagittis nisi mi, eget tempor eros iaculis eget. Cras finibus leo tortor, sed tincidunt risus dictum vel. Nulla sodales a nisi eu interdum. Suspendisse et ante at.

#03. Exploring

Aliquam ac vulputate neque, sit amet convallis ante. Donec consequat finibus pharetra. Morbi pretium lorem sed arcu scelerisque ultrices eu quis sapien.

#04. Testing

Ut ac molestie dolor, varius lobortis nisl. Aliquam vitae porta lectus. Curabitur gravida placerat turpis et tempus. Sed et condimentum nibh. Suspendisse potenti.